Torrevieja- wonen aan de Spaanse costa

Torrevieja, bekend om zijn fantastische stranden

Torrevieja (vieja=oud, torre=toren), is een van de belangrijkste badplaatsen langs de Costa Blanca. De stad ligt aan de Middellandse zee, ongeveer 40 kilometer ten zuiden van Alicante. Deze toeristische trekpleister heeft een kustlijn van ongeveer 20 km en telt meer dan 91.000 inwoners. In de zomer klimt de bevolking op tot 650.000 inwoners.

Het gebied van Torrevieja is het best te omschrijven als een langgerekt landgebied dat ook bekend staat als la veja baja, beroemd om zijn fantastische stranden van zowel zacht goud als wit zand. Hierom is het gebied ook erg populair bij de Spanjaarden die hier grote delen van hun vakantie doorbrengen. De lokale stranden rond Punta Prima zijn zelfs bekroond met 67 Europese Blauwe Vlaggen en variëren van natuurlijke zandduinen met een dennenbos-achtergrond tot lange uitgestrekte gouden zandstranden. Punta Prima is meer een urbanisatie dan een stad; bestaande uit appartementen, herenhuizen en villa's, gelegen op ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van Torrevieja.

Torrevieja zelf ligt in de buurt van de zee en is omgeven door twee grote natuurlijke zoutmeren, die de grootste van Europa zijn. De meren van Torrevieja en La Mata zijn vooral populair bij mensen die lijden aan hartproblemen, reuma, artritis van astmatische aandoeningen. Mensen zeggen dat het de "helende krachten" zijn van de zoutvlokken die de pijn verzachten. Het warme klimaat verlicht de symptomen, wat resulteert in voordelen zoals het vinden van gezondheid en harmonie in dit deel van Zuidoost-Spanje.

"Mensen zeggen dat het de "helende krachten" zijn van de zoutvlokken die de pijn verzachten"

Afgezien van de zoutindustrie, blijven toerisme en visserij de stad levendig houden. De haven in Torrevieja biedt onderdak aan 300 vissersschepen en meer dan 900 privé-sportboten. Een prachtig uitzicht, vooral als de zon ondergaat.  Een bezoek aan Torrevieja is vaak een kennismaking met de authentieke Spaanse cultuur. Het stadscentrum en de straten rondom de hoofdkerk in het bijzonder zijn een doolhof van geplaveide straatjes. Je vindt hier allerlei soorten winkels en uitnodigende restaurants. Tijdens de drukke zomermaanden is Torrevieja een top vakantiebestemming voor gezinnen. Maar ook de de rest van het jaar is de vakantiegevoel aanwezig. Torrevieja is eenvoudig te bereiken vanaf de 2 nabijgelegen luchthavens: EL Altet (Alicante) en San Javier (Murcia).

Zoekt u een appartement of villa in Torrevieja? Bekijk dan ons aanbod