Malaga - wonen aan de Costa del Sol

Malaga, populaire kuststad aan de Costa del Sol

In het zuiden van Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië ligt het populaire Málaga. Deze mooie kuststad is omgeven door bergen. Deze beschermde ligging zorgt voor een perfect klimaat. Malaga is de geboortestad van Pablo Picasso, je kunt zijn geboortehuis bezoeken aan Plaza de la Merced. 

De bekende badplaats in het zuiden van Spanje heeft een rijke historie. Zo is Málaga onderdeel geweest van het Carthaagse Rijk, het Romeinse Rijk en het Moorse Rijk. Uiteindelijk kwam Málaga weer in handen van de christenen. Deze gebeurtenissen hebben veel sporen nagelaten in en om Málaga.

Er zijn vele culturele schatten te bezichtigen. Zo is Alcazaba, het Moorse fort op de Gibralfaroberg, een grote trekpleister. Het zelfde geldt voor Castillo de Gibralfaro, het kasteel dat nog wat hoger op de berg gelegen is. Een zichtbaar overblijfsel uit de Romeinse tijd is het Teatro Romano, de ruïnes van een Romeins theater die vlakbij de ingang van het Alcazaba liggen. Iets ten zuiden daarvan vind je de groene Paseo del Parque, een 800 meter lange parkboulevard vol bomen, planten en Andalusisch tegelwerk die je van het oude centrum naar de wijk Malagueta leidt..

„La Malagueta, op 10 minuten lopen vanaf het centrum, is een fijne plek om te ontspannen na een bezoek aan de stad.“

De stranden van Málaga zijn mooi en schoon. Ze liggen bovendien op een fijne afstand ten opzichte van het centrum waardoor ze eenvoudig te voet of met de fiets te bereiken zijn. De gehele kustlijn van Málaga telt zo’n 15 stranden. Het bekendste strand is La Malagueta, op 10 minuten lopen vanaf het centrum. Het is een fijne plek om te ontspannen na een bezoek aan de stad. Veel locals komen tijdens de zomermaanden in de siësta naar dit stadsstrand voor de nodige verkoeling.

Andere goede stranden bij Málaga zijn onder andere het brede La Caleta strand, El Palo, Peñon del Cuervo en het kindvriendelijke Playa de la Misericordia. Ook leuk is het strand bij de oude visserswijk Pedregalejo, waar de sardientjes vers aan een spies voor je worden bereid en ook meerdere goede tapasrestaurantjes zijn. De gehele kustlijn bij Málaga bestaat uit strand; er is dus altijd wel een mooi, rustig plekje te vinden.